De 10 leukste activiteiten met je kleuter

De 10 leukste activiteiten met je kleuter

In deze nieuwe reeks: De 10 leukste activiteiten vertelde ik je afgelopen week al over de 10 leukste activiteiten met je schoolkind. Nu is J pas sinds een maandje een “schoolkind” (periode tussen Kleuter en Puber), dus kan ik jullie ook mooi over activiteiten tijdens de kleuterperiode vertellen. Dit tweede deel staat dan ook in het teken van: De 10 leukste activiteiten met je Kleuter.

1. Tikkertje spelen

De kleuterperiode stond hier in huis vooral in het teken van bewegen. En wat is er nu leuker dan dat Papa de hele dag achter je aan rent?! Maar het is natuurlijk nog leuker als de kleuter zelf ook iets moet doen. En daar leent tikkertje zich prima voor! Vooral als je een kind hebt dat een onuitputtende bron van energie heeft 😉 . Op deze manier kan de kleine man/vrouw de energie kwijt. Daarnaast kun je zelf de sportschool ook een dagje overslaan: een echte win-win situatie dus!

2. Torens bouwen/Jenga

Wat ik de afgelopen jaren wel geleerd heb, is dat kinderen het liefst alles slopen. Of althans, mijn kinderen doen dat, hahaha. En daarnaast zijn ze allemaal fan van ‘ouderwetse’ bordspelletjes. En als je die 2 combineert? Juist, dan krijg je Jenga (of een naamloze variant). Want wat is er nu leuker dan een toren stapelen, blokjes eruit trekken en daarmee de toren nog hoger maken en deze vervolgens met zoveel mogelijk lawaai in laten storten?! Wist je trouwens dat ze tegenwoordig zelfs een Fortnite Jenga hebben?

Kleuter toren bouwen Jenga activiteiten

3. Stofzuigen

Ik weet niet wat het is, maar op de een of andere manier zijn kinderen fan van stofzuigers. Het idee dat dat ding geluid maakt, én je kind er mee door het huis kan lopen, schijnt wat bij ze te triggeren. En als echte “Pauperpapa” moet je dat natuurlijk he-lemaal uitbuiten! Dus wacht niet langer, trek die stofzuiger uit de kast en zet je kind aan het werk. Zoals een mooie tegeltjeswijsheid luidt: “Stel niet uit tot morgen wat je vandaag door een ander kunt laten doen” 😉

4. Bank Attack

Onder het mom van “nieuwerwetse” spelletjes spelen, staat Bank Attack bij ons hoog aangeschreven. Sinds dat ik dit spel heb mogen testen, zijn J en D allebei fan. J kan zelfs het hele voice over gebeuren meepraten, hahaha. Bij Bank Attack is het de bedoeling dat je de kluis kraakt door als team allerlei opdrachten uit te voeren. Officieel is dit spel pas voor kinderen vanaf 7 jaar, maar als je kind een beetje aanleg heeft, kan dit ook al (veel) eerder leuk zijn! Nieuwsgierig geworden? Je kunt Bank Attack hier kopen 😉 .

5. Samen sporten

Merk jij ook dat de motivatie naar de sportschool daalt sinds je Papa (of Mama) bent geworden? De slapeloze nachten, het werk, iets leuks met je kind(eren) doen. Er blijft op die manier maar weinig tijd over om te (willen) sporten. Want zeg nu zelf: als je kind(eren) dan eindelijk in bed ligt/liggen, dan wil je het liefste gewoon op de bank onderuit zakken en een leuke Netflix serie opzetten toch? Of gewoon zelf naar bed gaan is ook een optie natuurlijk. Maar als je een kleuter in huis hebt, kun je ook samen gaan sporten. Zo heb ik een dumbell set liggen die J en ik samen gebruiken. Of we gaan samen een stukje hardlopen. Ook is J wel eens gaan fietsen en dan ging ik hardlopen. Genoeg mogelijkheden om het sporten weer op te pakken dus!

kinderen sporten hardlopen bewegen activiteiten kleuter

6. Hutten bouwen

Ik kan me dit nog goed van vroeger herinneren. Het liefst gingen wij naar het bos toe om hutten te bouwen. Maar thuis kun je ook prima hutten bouwen. Vooral als je een grotere broer hebt die je daarbij kunt helpen is het natuurlijk extra leuk. En veel heb je niet nodig hoor. Met een laken en wat kussens kom je al een heel eind. Het grappige is ook dat ze steeds creatiever worden hiermee. Zo hebben ze de loungeset in de tuin al tot kasteel omgetoverd, maar ook de box van S moest eraan geloven. Goed voor de creativiteit, maar minder voor de rommel die het geeft…

7. Bellen blazen

Bellen blazen heeft iets magisch. Een potje met zeepsop, een plastig ringetje en je kunt de mooiste en grootste bellen blazen! En het is natuurlijk nóg leuker om die bellen dan achterna te zitten en zoveel mogelijk bellen kapot te maken. Dat is natuurlijk wel een van de ideale activiteiten om je kleuter mee te vermaken! Ik heb wel de fout gemaakt om de jongens onder de douche te laten zien dat je ook met douchegel en je handen bellen kunt blazen. Ik vermoed dat de waterrekening de komende maanden gaat exploderen…

8. Samen fietsen

In de categorie: iets leuks doen als je klaar bent met werken, neem ik de kids tegenwoordig vaak mee voor een fietstochtje. Als je kindje ondertussen zelf kan fietsen kan hij/zij op de eigen fiets. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan hij/zij natuurlijk ook prima achterop. Zo ben ik gisteren nog met D naar de eendjesvijver gefietst om naar eendjes te kijken. Als je kindje achterop zit, zorg dan wel voor een goed en veilig fietsstoeltje!

9. Slangen en Ladders

Nog zo’n spelletje in de categorie: ouderwetse bordspelletjes. Het spel Slangen en Ladders (of Snakes and Ladders) staat garant voor het nodige (leed)vermaak. Want wat is er nu leuker dan wanneer Papa voor de zoveelste keer op een slang terecht komt en weer helemaal opnieuw kan beginnen?! Aangezien ook dit spel met zijn tijd meegaat, is er nu ook een 3D-versie van Slangen en Ladders te krijgen (tip voor Vaderdag 😉 ).

kleuter activiteiten bordspel slangen en ladders snakes and ladders

10. Waterballonnen gevecht

Last but not least: het waterballonnen gevecht. Want wat is er nu leuker dan met dit heerlijke weer met water te spelen? Als cadeautje hadden J en D allebei een speciaal soort “plantenspuit” gekregen. Dit is een fles waar je water in kan doen en met een pompje druk mee op kunt bouwen. Vervolgens doe je de waterballon om het tuitje en druk je de knop in. Op die manier kun je heel makkelijk zelf waterballonnen maken. En ook hier moet Papa (en Mama) eraan geloven en moeten we vaak rennen voor ons leven. Maar ach, zo lang je kids maar happy zijn toch?! 😉

Wat zijn de leukste activiteiten die jij met je kleuter onderneemt?

3 thoughts on “De 10 leukste activiteiten met je kleuter

  1. Leuke tips! Bank Attack ken ik nog niet, maar ik vrees dat onze driejarige spelletjesgek daar toch wel iets te jong voor is. We spelen wel veel bordspellen met haar! Daar is ze dol op!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge